Екскурсія КАВА

Від зерна до чашки… взаємодія між освітою та роботодавцями

Співпраця роботодавців із закладами фахової передвищої освіти є запорукою успішної підготовки майбутніх фахівців. Здобувачі освіти мають нагоду ознайомитися із актуальними сучасними технологіями, які впроваджені у виробництво підприємств Рівненської області.

21 листопада 2024 року відбулася зустріч здобувачів освіти ВСП «РФК НУБіП України» 31 – О групи спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та викладачів економічного відділення Ірини БОНДАРЧУК та Любов МАТВІЙЧУК з стейкхолдером Юрієм ЯГУЩИНОМ на базі підприємства ТОВ «Рівненська фабрика кави». Студенти з цікавістю ознайомились з діяльністю компанії, сучасними технологіями виробництва кави.

Юрій ЯГУЩИН розповів здобувачам освіти про тонкощі виготовлення натуральної кави, що є досить складною і делікатною справою, адже необхідно не тільки розкрити весь потенціал кавового зерна, але і створити чудовий аромат.

Новітнє високотехнологічне обладнання дозволяє пройти повний цикл приготування: від обсмажування кавових зерен до упаковки готового продукту, максимально зберігаючи усі властивості. Крім того, дана технологія дозволяє мінімізувати контакт із повітрям і тим самим, зберегти якість в поєднанні з повнотою смаку та ароматом готової кави.

Технологія виробництва кави складається з багатостадійного очищення зерен зеленої кави, обсмажування зерен, блендування – тобто складання суміші з декількох сортів для отримання бажаного смаку, помелу зерна – для меленої продукції, фасовки та упаковки.

Окрім того, компанія займається продажем якісних продуктів та послуг для кафе і ресторанів, а також реалізує асортимент зернової та меленої кава, чаю, какао, шоколаду, сиропи, натуральні пюре, лимонади та все необхідне для успішного ведення діяльності закладів громадського харчування. Команда Рівненської фабрики кави також надає консультаційні послуги з відкриття кав’ярень та інших закладів громадського харчування, допомагаючи зробити правильний вибір обладнання, підібрати оптимальні рішення і розробити успішну концепцію власного бізнесу.

Цікавою та корисною для студентів була інформація про роботу Школи навчання персоналу, що дає змогу персоналу кав’ярень набути всіх необхідних навичок і знань для приготування кави високої якості та обслуговування клієнтів на високому рівні.

На зустрічі були обговоренні організаційні питання щодо навчального процесу, можливості неформальної освіти та дуальної форми навчання, залучення здобувачів до проходження виробничої практики та отримання запрошень на роботу. Окремо зупинились на необхідності дотримання принципів академічної доброчесності під час навчання.

В рамках проведення гостьової екскурсії між викладачами коледжу та фахівцями підприємства відбулось обговорення існуючої освітньої програми спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Фахівці відзначили сильні та слабкі сторони програми та надали власні пропозиції для її вдосконалення.

Студенти активно брали участь в обговоренні окреслених питань, ділилися власним поглядом на розвиток нового бізнесу в Рівненській області.

Тісна співпраця зі стейкхолдерами є однією із важливих чинників забезпечення якості підготовки сучасних фахівців, допомагає відповідати запитам сучасного ринку праці, адаптовувати освітній процес до реальних потреб роботодавців.

Висловлюємо щиру вдячність колективу ТОВ «Рівненська фабрика кави» і особисто уповноваженим особам Юрію ЯГУЩИНУ та Лексо КАЛДАНІ за надану можливість в такий важкий час ознайомити здобувачів освіти з діяльністю підприємства, та за методичну допомогу нашому коледжу.

Ірина БОНДАРЧУК,
викладач економічних дисциплін,
студенти 11-О групи

ПОШИРИТИ В МЕРЕЖАХ:
Перейти до вмісту