Відокремлений структурний підрозділ
«Рівненський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України»
Початок нового навчального семестру став цікавим та особливим для студентів другого курсу економічного відділення, які навчаються за освітньо-професійним ступенем «Фаховий молодший бакалавр» зі спеціальності 076 Підприємництво та торгівля та 073 Менеджмент.
Заняття з дисциплін «Комерційне товарознавство» і «Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції» відбулося у формі спільної гостьової лекції. Тема лекції «Теоретичні основи комерційного товарознавства. Асортимент та основні вимоги до якості продовольчих товарів». На цю лекцію була запрошена практик з багаторічним досвідом Кнапець Тетяна Анатоліївна, заступник керуючого магазину «АТБ-маркет» № 1201, який знаходиться на вулиці В. Червонія у місті Рівне.
Під час лекції Тетяна Анатоліївна розповіла про історію створення мережі супермаркетів АТБ і те місце в рейтингу супермаркетів, яке магазини мережі займають за кількістю торгових точок та товарообігом. Нараз у місті Ріне є 10 таких супермаркетів.
Студентам було цікаво почути про можливості кар’єрного заростання працівників АТБ. Тетяна Анатоліївна прийшла працювати в АТБ продавцем, через деякий час їй запропонували посаду товарознавця, сьогодні вона заступник керуючого магазину «АТБ-маркет». В АТБ сприяють кар’єрному зростанню, становленню і розвитку працівників.
Працюючи товарознавцем, Тетяна Анатоліївна стикнулася з тим, що потрібні знання з технології виробництва продуктів харчування. Покупців цікавить з чого виготовляють продукт, які інгредієнти входять до його складу, чи можуть вони зашкодити для здоров’ю людини. Щоб володіти необхідними знаннями студенти вивчають дисципліну «Технологія зберігання і переробки сільськогосподарської продукції».
Тетяна Анатоліївна наголосила, що споживачам потрібні виключно якісні продукти, тому система управління якістю в мережі магазинів АТБ має визначальне значення.
В процесі спілкування студенти і фахівець-практик обговорили систему знижок, застосування акцій, інновації, які використовують в АТБ.
Щиро вдячні за спілкування, досвід і поради майбутнім фахівцям з підприємництва, торгівлі та менеджменту.
Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення, викладач комерційного товарознавства, Людмила Балдич, заступник директора з навчальної роботи, викладач технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, поспілкувалися з Тетяною Анатоліївною і почули її рекомендації як стейкголдера щодо покращення освітньо-професійної програми «Підприємництво та торгівля» та змісту спеціальних дисциплін з метою формування компетентностей фахового молодшого бакалавра з підприємництва та торгівлі.





Ірина МАРТИНОВА,
завідувач економічного відділення,
Людмила БАЛДИЧ,
викладач спеціальних дисциплін