ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ-ЕКСКУРСІЯ РАВЛИКОВА ФЕРМА «VERBARAVLYK2020»

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ-ЕКСКУРСІЯ РАВЛИКОВА ФЕРМА «VERBARAVLYK2020»

27 травня 2024 року відбулася цікава та пізнавальна гостьова лекція-екскурсія до равликової ферми «VerbaraVLyk2020». У заході прийняли участь здобувачі освіти 21-О групи та члени гуртка «Бухгалтер» економічного відділення спеціальності 071«Облік і оподаткування» під керівництвом викладачів економічних дисциплін Любов МАТВІЙЧУК, Ірини БОНДАРЧУ та куратора групи Оксани ЧЕРНАЧУК.

Метою гостьової лекції-екскурсії на виробництво є формування у здобувачів освіти професійних навичок і досвіду організації облікової та аналітичної роботи на підприємствах різних форм власності, уміння приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах при виконанні обов’язків, властивих його майбутній професії, організаційно-управлінській і суспільній діяльності.

У селі Верба Дубенського району, що на Рівненщині, працює равликова ферма «VerbaraVLyk2020» – одна  із лідерів з вирощування та імпорту равликів в українські магазини та за кордон. Керує господарством Юлія ХОМІЦЬКА.

Під час екскурсії здобувачі освіти мали змогу ознайомились з особливостями ведення господарської діяльності ферми, технологією вирощування равликів та цикли їх життя, складом витрати на їх виробництво. Одержана інформація є дуже корисною та інформативною для студентів і може бути використана ними у своїй навчальній та професійній діяльності.

Бізнес на равликах в Україні – перспективний напрямок як для внутрішнього ринку, так і для зовнішнього, адже сучасні споживачі все більше звертають увагу на екологічно чисті продукти. Його можна назвати високорентабельним, підприємство окупається за 1-2 сезони в залежності від обсягу виробництва. У середньому рентабельність виробництва на 20-30 т равлика становить 30-40%.

Ознайомившись з виробничими процесами з вирощування равликів здобувачі освіти одержали розуміння про те до якої галузі сільського господарства відноситься виробництво равликів, як забезпечується кормова база для їх вирощування, які матеріальні цінності використовуються у виробничому процесі, які види продукції отримують з виробництва та її переробки, хто є основними споживачами равликової продукції.


Любов МАТВІЙЧУК, Ірина БОНДАРЧУК,
викладачі економічних дисциплін,
Оксана ЧЕРНАЧУК, куратор групи,
здобувачі освіти 21-О групи

ПОШИРИТИ:
Перейти до вмісту